Infiintare Firma Urgent http://www.infiintarefirmaurgent.ro Infiintare societate comerciala intr-un timp record si fara batai de cap Wed, 16 May 2018 13:36:09 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.9 Inregistrarea in scopuri de TVA http://www.infiintarefirmaurgent.ro/tva/ Thu, 27 Jul 2017 09:13:50 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=631 Atunci cand societatile nu au un cod TVA, acestea au nevoie sa fie inregistrate in scopuri de TVA, pentru a-si putea deduce o parte din cheltuieli. In caz contrar, acestea vor fi nevoite sa suporte taxa de 19%. Iata in ce conditii se poate realiza inregistrarea in scopuri de TVA: – Atunci cand este depasit […]

The post Inregistrarea in scopuri de TVA appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Atunci cand societatile nu au un cod TVA, acestea au nevoie sa fie inregistrate in scopuri de TVA, pentru a-si putea deduce o parte din cheltuieli. In caz contrar, acestea vor fi nevoite sa suporte taxa de 19%.

Iata in ce conditii se poate realiza inregistrarea in scopuri de TVA:

– Atunci cand este depasit plafonul de 65.000 Euro cifra de afaceri, prin lege, persoana impozabila este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA, impreuna cu declaratia de mentiuni
– Atunci cand persoana impozabila declara, la infiintare, ca va depasi plafonul de scutire de TVA sau ca doreste sa se inregistreze in scopuri de TVA
– Atunci cand persoana impozabila opteaza pentru calitatea de platitor de TVA, chiar daca nu a depasit plafonul de 65.000 Euro cifra de afacere

Conform conditiilor impuse de art. 47 din Codul de procedura fiscala, certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, cu data inregistrarii inscrisa, se comunica persoanei impozabile de catre institutia competenta pe baza deciziei care atesta aprobarea inregistrarii in scopuri de TVA.

Societatile comerciale care recurg la serviciile de gazduire a sediului social in cabinet de avocat si care se regasesc in una dintre situatiile de mai jos*, nu pot fi inregistrate in scopuri de TVA imediat dupa infiintare:

*societatea comerciala nu are deschis punct de lucru (a se avea in vedere ca la cabinetul de avocat nu este posibila autorizarea activitatilor economice) / societatea comerciala are punct de lucru deschis, insa desfasoara activitati care nu sunt autorizate, neindeplinind conditiile de functionare prevazute de legislatie privind: domeniul protectiei muncii, al protectiei mediului, al P.S.I, sanitar sau sanitar-veterinar.

Solicitarile de inregistrare in scopuri de TVA nu au termen limita si pot fi repetate la nevoie.

Persoanele impozabile care doresc sa se inregistreze in scopuri de TVA doar la momentul depasirii pragului de 65.000 Euro (220.000 Ron) cifra de afaceri/anul fiscal current, Infiintare Firma Urgent poate asigura serviciul de gazduire a sediului social inca de la infiintare, sau dupa infiintare – pe baza inregistrarii mentiunii de schimbare a sediului social.

Pentru orice alta informatie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, la numarul: 0725 535 555!

Ne gasiti si in social media:

Facebook

LinkedIn

Twitter

The post Inregistrarea in scopuri de TVA appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Cand aveti nevoie de cod VIES? http://www.infiintarefirmaurgent.ro/cod-vies/ Wed, 19 Jul 2017 10:18:43 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=621 VAT Information Exchange System (VIES) sau Sistemul de Schimb de Informaţii privind TVA-ul este un mijloc electronic de transmitere a informaţiei referitoare la înregistrarea în scopuri de TVA (= validitatea numerelor de înregistrare pentru TVA) al companiilor înregistrate în UE. VIES permite verificarea validității unui număr de înregistrare pentru TVA eliberat de orice stat membru […]

The post Cand aveti nevoie de cod VIES? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
VAT Information Exchange System (VIES) sau Sistemul de Schimb de Informaţii privind TVA-ul este un mijloc electronic de transmitere a informaţiei referitoare la înregistrarea în scopuri de TVA (= validitatea numerelor de înregistrare pentru TVA) al companiilor înregistrate în UE.

VIES permite verificarea validității unui număr de înregistrare pentru TVA eliberat de orice stat membru prin selectarea statului membru respectiv şi prin introducerea numărului de înregistrare care urmează a fi validat.

Verificarea se face în baza naţională de date TVA corespunzătoare statului membru selectat. Nu există o bază de date TVA la nivel comunitar.

În scopul verificării, cererea este transmisă către baza naţională de date prin intermediul unui serviciu securizat de Intranet care se conectează la administraţiile fiscale şi vamale, iar răspunsul este primit în câteva secunde.

Dacă numărul de înregistrare pentru TVA conţine caractere alfabetice, acestea trebuie tastate cu majuscule. Spaţiile şi punctele dintre grupurile de cifre trebuie ignorate. Numărul trebuie tastat în secvenţă continuă, fără spaţii sau puncte.

Apoi apăsaţi butonul „Verificare” şi obţineţi următoarele răspunsuri posibile:

Da, număr valid de înregistrare pentru TVA.
Nu, număr invalid de înregistrare pentru TVA (ceea ce înseamnă că numărul introdus nu este valid, cel puţin la data indicată)
Serviciu indisponibil. Vă rugăm retransmiteţi solicitarea mai târziu (ceea ce înseamnă că există unele probleme fie cu reţeaua fie cu aplicaţia web)
Serviciu indisponibil în statul membru. Vă rugăm retransmiteţi solicitarea mai târziu (ceea ce înseamnă că aplicaţia din statul membru al cărui număr de înregistrare pentru TVA încercaţi să îl validaţi nu este disponibilă).
Eroare: Date incomplete sau eronate (TVA+ stat membru).
Timpul de căutare a expirat. Vă rugăm retransmiteţi solicitarea mai târziu.
În cazul unui număr de înregistrare pentru TVA valid, dacă denumirea şi/sau adresa sunt înlocuite cu „—„, înseamnă că statul membru care a emis numărul de înregistrare pentru TVA nu permite divulgarea acestor informaţii.

Dacă aţi introdus propriul număr de înregistrare pentru TVA în caseta numărului de înregistrare pentru TVA al solicitantului, răspunsul va conţine un număr unic de indentificare a solicitării.

Dacă doriţi să puteţi demonstra unei administraţii fiscale a unui stat membru că aţi verificat un anumit număr de înregistrare pentru TVA la un anumit moment şi aţi obţinut un anumit răspuns de validare, vă rugăm să păstraţi acest număr de indentificare în arhivele dumneavoastră.

De reținut: Confirmarea de validitate a unui număr TVA şi atribuirea acestuia unei anumite persoane impozabile este doar unul dintre elementele de dovadă în sprijinul scutirii de TVA pentru livrări intracomunitare de bunuri (Articolul 138, alineatul 1 din Directiva Consiliului 2006/112/CE) sau pentru neaplicarea TVA-ului pentru o prestare de servicii datorită localizării într-un alt stat membru.

REGISTRUL VIES poate fi accesat pe adresa http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatRequest.html?locale=ro.

Sursa articol: goo.gl/kFbKCJ

The post Cand aveti nevoie de cod VIES? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Ce inseamna sa fii lider, cu adevarat? http://www.infiintarefirmaurgent.ro/ce-inseamna-sa-fii-lider-cu-adevarat/ Tue, 27 Jun 2017 10:17:29 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=610 Probabil ai mai citit articole sau alte materiale care puncteaza distinctia dintre “a fi sef” si “a fi lider”. Exista, desigur, o mare diferenta si studiie de specialitate sustin ca in proportie de 60%, inteligenta emotionala este cea care face diferenta. Leadership-ul este o caracteristica proactiva si duce, implicit, la construirea unei afaceri de succes. […]

The post Ce inseamna sa fii lider, cu adevarat? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Probabil ai mai citit articole sau alte materiale care puncteaza distinctia dintre “a fi sef” si “a fi lider”. Exista, desigur, o mare diferenta si studiie de specialitate sustin ca in proportie de 60%, inteligenta emotionala este cea care face diferenta.

Leadership-ul este o caracteristica proactiva si duce, implicit, la construirea unei afaceri de succes.

Sunt foarte multi profesionisti, cu studii de specialitate solide in domeniile lor de activitate, dar nu toti dintre acesti pot fi si lideri, probabil din cauza lipsei documentarii cu privire la inteligenta emotionala si cum poate fi ea aplicata. A sti cum sa-ti coordonezi echipa astfel incat sa devina productiva si eficienta tine de studiul suplimentar al inteligentei emotionale.

La prima vedere pare destul de usor sa fii un lider desavarsit si sa fii capabil sa motivezi in permanenta o echipa sa performeze, insa daca adaugam deadline-urile zilnice, situatiile de criza si provocarile care intervin in mod neasteptat, lucrurile se complica. Leadership-ul presupune identificarea acelor eventuale probleme si rezolvarea lor inca din faza incipienta. Un lider adevarat nu lasa niciodata ca problemele sa ia proportii, el analizeaza, planifica si isi ajuta ecipa sa se adapteze noilor circumstante si oportunitati.

Liderul este vizionar

Viziunea unui lider este cea care ofera directii de urmat. Asadar, viziunea este obligatorie pentru un lider. Chiar daca afacerea este in faza incipienta sau nu, echipa care trebuie coordonata va avea un drum de urmat, drum pe care liderul conduce. Fara viziune, ar fi un drum alambicat, plin de suisuri si coborasuri neprevazute, care vor destabiliza, cu siguranta, echipa si implicit, buna functionare a afacerii.

Liderul autentic imparte viziunea sa cu ceilalti

Nu poti face oamenii sa te urmeze decat daca impartasesti cu ei viziunea ta si le explici care este scopul actiunilor pe care urmeaza sa le intreprinda. Astfel, oamenii vor incepe sa creada in tine prin prisma ideilor in care cred, idei comune cu ale tale – in fond, o echipa de succes este cea care impartaseste teluri comune.
Oamenii trebuie sa vada in viziunea ta, nu doar visul tau, ci realitatea la care contribuiti cu totii.

Liderul este cel care preia comanda

Tu esti cel care ia decizii, care planifica si care trebuie sa se asigura ca planul este implementat intocmai. Prin urmare, tu trebuie sa preiei conducerea si sa fii aproape de echipa ta. A oferi sfaturi si a monitoriza de la distanta nu functioneaza, sau cel putin nu sta in firea unui lider adevarat. Unui lider nu ii pot scapa niciodata lucrurile de sub control.

Un lider ii inspira pe cei din jur prin puterea exemplului

Ceea ce ne inspira pe noi oamenii, este integritatea unui lider si faptul ca nu se dezice niciodata de la valorile si viziunea in care crede si pe baza carora actioneaza. Liderul nu devine cel mai bun inca din primele zilele ale afacerii sale, el isi dezvolta deprinderile in timp.

Ceea ce trebuie noi toti sa constientizam este ca leadership-ul poate fi invatat si asimilat.

The post Ce inseamna sa fii lider, cu adevarat? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Ce avantaje au firmele care angajeaza elevi si studenti pe timp de vara? http://www.infiintarefirmaurgent.ro/avantaje-firme-angajare-elevi-studenti-vacanta/ Wed, 21 Jun 2017 13:48:05 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=606 Firmele care vor angaja elevi si studenti in perioada vacantei de vara, pot primi drept stimulent de la stat o suma de 250 de RON/angajat (elev sau student, incadrat in munca pe perioada vacantei). Anuntul a fost dat de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov. Stimulentul de 250 de RON va fi […]

The post Ce avantaje au firmele care angajeaza elevi si studenti pe timp de vara? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Firmele care vor angaja elevi si studenti in perioada vacantei de vara, pot primi drept stimulent de la stat o suma de 250 de RON/angajat (elev sau student, incadrat in munca pe perioada vacantei). Anuntul a fost dat de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov.

Stimulentul de 250 de RON va fi acordat pentru o perioada maxima de 60 de zile lucratoare intr-un an, pentru fiecare elev/student angajat cu un contract individual de munca incheiat.

Angajatorul va suporta din fonduri proprii diferenta dintre cei 250 de RON si salariul lunar al angajatilor care se regasesc in categoria celor care inca frecventeza cursurile liceale sau universitare.

Care sunt conditiile in baza carora angajatorul beneficiaza de stimulentul financiar lunar?

>> Existenta unui contract individual de munca cu o durata determinata de timp, egala sau mai mica decat durata vacantei de vara, care poate fi cu norma intreaga sau in regim part-time*/
>> Existenta unui contract de munca temporar in care sa fie specificata durata misiunii de munca temporara egala sau mai mica decat durata vacantei.

*Se considera contract cu norma intreaga, in cazul elevilor de pana in 18 ani, acel contract individual de munca incheiat cu un timp de ore de lucru efective de maxim 6 ore/zi, respectiv 30 ore/saptamana.

Acordarea stimulentului in cauza se realizeaza doar in urma incheierii unei conventii cu AJOFM in termen de 30 de zile de la data la care elevii/studentii au fost angajati.

Sursa articol: www.startupcafe.ro

The post Ce avantaje au firmele care angajeaza elevi si studenti pe timp de vara? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Start-up Nation 2017 – s-a deschis oficial platforma online de depunere a proiectelor http://www.infiintarefirmaurgent.ro/start-up-nation/ Fri, 16 Jun 2017 12:05:21 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=599 Au fost inregistrate aproximativ 700 de dosare in prima zi de cand a fost deschis oficial programul Start-up Nation 2017. Dosarele au fost depuse in format electronic, in cadrul platformei aippimm.ro. Joi, 15 iunie 2017, ora 10:00 s-a deschis oficial sesiunea de depunere a proiectelor si va avea termen pana la data de 14 iulie, […]

The post Start-up Nation 2017 – s-a deschis oficial platforma online de depunere a proiectelor appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Au fost inregistrate aproximativ 700 de dosare in prima zi de cand a fost deschis oficial programul Start-up Nation 2017.
Dosarele au fost depuse in format electronic, in cadrul platformei aippimm.ro.

Joi, 15 iunie 2017, ora 10:00 s-a deschis oficial sesiunea de depunere a proiectelor si va avea termen pana la data de 14 iulie, ora 16:00. Exista probabilitatea prelungirii termenului limita doar in cazul in care nu se reuseste acoperirea bugetului.

Bugetul programului Start-up Nation 2017 este de 1.7 miliarde de lei, din care 500 milioane lei sunt atribuiti sub forma de credite bugetare pentru acoperirea proiectelor din medul urban, cu exceptia bucuresti-Ilfov (urmand a fi decontate de la Uniunea Europeana).

Eligibile la finantare sunt firmele mici si mijlocii (IMM) infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, in anumite conditii.

Mai jos puteti urmari un tutorial in vederea utilizarii aplicatiei online Start-up Nation:

Sursa articolului este: http://www.startupcafe.ro

The post Start-up Nation 2017 – s-a deschis oficial platforma online de depunere a proiectelor appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Care este motivatia de a incepe o afacere? http://www.infiintarefirmaurgent.ro/motivatia/ Fri, 09 Jun 2017 11:12:57 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=594 Este foarte greu sa pui bazele unei firme. Pana si antreprenori de succes, ca Marc Andreessen ti-ar spune asta. Si nu conteaza daca tu consideri ca stii cum sa dai startul unei afaceri, vor fi momente in care ti se va dovedi contrariul. Cand incepi sa pui bazele unei companii, trebuie sa astepti sa te […]

The post Care este motivatia de a incepe o afacere? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Este foarte greu sa pui bazele unei firme. Pana si antreprenori de succes, ca Marc Andreessen ti-ar spune asta. Si nu conteaza daca tu consideri ca stii cum sa dai startul unei afaceri, vor fi momente in care ti se va dovedi contrariul.

Cand incepi sa pui bazele unei companii, trebuie sa astepti sa te confrunti cu incertitudini financiare si personale. Totodata, se poate intampla sa apara neintelegeri cu partenerii de afaceri. Viata ta de familie este foarte probabil sa aiba de suferit – prea multe ore si energie investite in inceputul afacerii tale….

Intreg procesul de start al unei afaceri poate fi foarte greu.

Asadar, care este motivatia? De ce sa faci asta?

Poti intreba orice antreprenor si vei vedea ca iti vor insirui toate motivele pentru care sa nu pornesti o afacere. Toate frustrarile, dificultatile si momentele dureroase. Dar imediat dupa, vor aduce in atentie acele motive pentru care trebuie neaparat sa incepi demararea unei afaceri.

Iata despre ce-ti vor vorbi:

1. Pasiune. In calitate de antreprenor simti acea pasiune a cresterii propriei tale afaceri, a dezvoltarii propriilor idei, a punerii in aplicare a propriei viziuni. Pasiunea este o conditie prealabila inceperii unei afaceri si este, totodata, un motivator de baza.

2. Valoare adaugata. Antreprenorii sunt creatori. Trebuie sa producem “lucruri” pentru a avea succes. Iar “lucrurle” trebuie sa creeze valoare. Este motivational sa stii ca ceva ce ai demarat incepe sa creeze valoare pentru ce din jur. Iar partea valorii creative contribuie la comunitatea antreprenoriala.

3. Schimbarea lumii. Desigur ca nu orice afacere are potentialul de a schimba lumea, dar cei mai multi dintre antreprenori cred cu tarie ca afacerile lor vor face asta. Este parte din valoarea creatoare. Inceperea afacerii si gestionarea ei cu o pasiune faca echivoc te ajuta sa mergi mai departe.

4. Detinerea controlului. Antreprenorii sunt nebuni dupa detinerea controlului. Considera ca pot face orice mai bine decat ceilalti. A avea aceasta oportunitate poate fi pe de o parte motivational, dar pe de cealalta parte, infricosator – tu detii controlul, tu esti seful, tu esti cel care trebuie sa puna lucrurile in miscare.

5. Banii. Nu mai punem la indoiala ca banii reprezinta un factor motivational foarte mare. Adevarul este ca poti, probabil, sa castigi bani frumosi si in cadrul unui job bine platit, dupa suficienti ani, decat sa incepi o afacere care poate esua. Dar exista si probabilitatea de a avea capacitatea de a genera foarte mult bani intr-un timp relativ scurt, conducand propriul business si bucurandu-te de succes.

Sunt foarte putini antreprenori care dau startul unei afaceri si se opresc. Chiar daca au succes de la bun inceput sau nu, multi antreprenori fac incercari repetate pentru ca motivatia de a incepe o afacere este foarte puternica. Antreprenorii adora sentimentul de a începe ceva nou, perturba status quo-ul, schimba lumea, genereaza valoare, bogăţie. Asta face antreprenorul.

Daca esti un antreprenor desavarsit si vrei sa pui bazele unei afaceri, te asteptam la o discutie echipa infiintarefirmaurgent.ro. Si totul va deveni mult mai usor!!!

The post Care este motivatia de a incepe o afacere? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Ghid privind deschidere restaurant, bar, pizzerie, fast-food sau alte tipuri de unități de alimentație publică http://www.infiintarefirmaurgent.ro/ghid-deschidere-restaurant-bar-pizzerie-fast-food/ Wed, 31 May 2017 14:37:21 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=587 Descarca ghidul gratuit mai jos! Daca te gandesti serios sa deschizi o afacere in domeniul alimentatiei publice, iti punem la dispozitie un ghid practic, cu titlu orientativ, intocmit de primaria unui important municipiu din Romania. Ghidul este un instrument mai mult decat benefic pentru orice roman care doreste sa puna bazele unei afaceri prin deschiderea […]

The post Ghid privind deschidere restaurant, bar, pizzerie, fast-food sau alte tipuri de unități de alimentație publică appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Descarca ghidul gratuit mai jos!

Daca te gandesti serios sa deschizi o afacere in domeniul alimentatiei publice, iti punem la dispozitie un ghid practic, cu titlu orientativ, intocmit de primaria unui important municipiu din Romania. Ghidul este un instrument mai mult decat benefic pentru orice roman care doreste sa puna bazele unei afaceri prin deschiderea unui restaurant, bar, pizzerie, fast-food sau a altor tipuri de unitati de alimentatie publica. Acesta prezinta in ordine cronologica toate etapele administrative pe care trebuie sa le parcurgi in calitate de antreprenor.

Principalele puncte evidentiate in documentul de 63 de pagini sunt:

– alegerea corecta a grupei CAEN pentru incadrarea afacerii tale, corespunzator (deschidere restaurant, pizzerie, bar sau fast-food)
– indicatorii cei mai importanti de luat in calcul in vederea alegerii spatiului de desfasurare a activitatii si a angajatilor potriviti
– identificarea celei mai potrivite forme de organizare a firmei
– indeplinirea tuturor obligatiilor de igiena, de mediu si sanitar-veterinare
– obligativitatea afisarii anumitor documente in cadrul unitatii de alimentatie publica
– necesitatea autorizatiilor, avizelor si a permiselor

Observatii: Documentul de mai jos este un ghid, NU un act oficial, un act normativ sau un alt fel de document cu efece legale. Prin urmare, anreprenorii au datoria sa urmareasca si sa isi asume procedurile legale in materie. Ghidul ofera doar linii de orientare, nu garanteaza solutii.

Click aici:

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2016-06-15-21081223-0-ghid-restaurant.pdf

Sursa articolului este: http://www.startupcafe.ro

The post Ghid privind deschidere restaurant, bar, pizzerie, fast-food sau alte tipuri de unități de alimentație publică appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Cum iti deschizi o firma de catering in Bucuresti? http://www.infiintarefirmaurgent.ro/infiintare-firma-catering-bucuresti/ Wed, 24 May 2017 13:51:41 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=584 Te gandesti de ceva timp sati infiintezi o firma de catering in Bucuresti? Nu zici rau. Daca stam sa ne gandim, trendul gospodinelor care obisnuiesc sa gateasca este in cadere libera, pe fondul vietii alerte si a job-urilor solicitante din corporatii si mai ales, toti oamenii care muncesc in Bucuresti au nevoie de un pranz […]

The post Cum iti deschizi o firma de catering in Bucuresti? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Te gandesti de ceva timp sati infiintezi o firma de catering in Bucuresti? Nu zici rau. Daca stam sa ne gandim, trendul gospodinelor care obisnuiesc sa gateasca este in cadere libera, pe fondul vietii alerte si a job-urilor solicitante din corporatii si mai ales, toti oamenii care muncesc in Bucuresti au nevoie de un pranz sanatos.

Exista posibilitati reale de castig, iar administrarea unei firme de catering nu este deloc greu de gestionat. Costurile de infiintare sunt modice, fara sa depaseasca aproximativ 2.000 RON (capital social + demersuri administrative). Costurile implicate in echipamente si spatiu de desfasurare pot fi cuprinse intre 10.000 si 50.000 de euro, in functie de: zona de amplasare a spatiului, capacitatea de lucru, programul de livrare etc..

Care sunt pasii necesari pentru a deschide o firma de catering?

1. Demersuri administrative pentru inregistrarea firmei, obtinerea avizului sanitar si a celui tehnic de functionare. Cele doua avize pot fi obtinute de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

2. Alegerea nisei de functionare – ce tipuri de preparate alimentare vor fi furnizate de firma de catering (cu specific traditional romanesc, raw vegan, italian etc.)

3. Alegerea spatiului de activitate. In functie de dimensiunea dorita (numar estimate de comenzi, program de lucru, numar angajati), spatiul poate fi la domiciliul tau sau intr-o incapere inchiriata, atat timp cat sunt respectate legile pentru alimentatia publica.

4. Obtinere autorizatiilor de desfasurare in conditii legale si de igiena a activitatilor de depozitare alimente, preparare si livrare mancaruri.
5. Identificarea resurselor umane specializate si calificate pentru firma de catering (contabil, bucatar, livrator etc.)

6. Construirea unui website care sa prezinte meniul, zonele de livrare, intervalul de livrare, suma minima a comenzii, date de contact etc.

7. Promovarea, ultima pe lista, dar printe cele mai importante si necesare pentru succesul afacerii tale

Pe langa activitatea de baza a firmei – livrarea de mancare, poti dezvolta afacerea ta pana la organizarea de evenimente.

Te-am convins? Te asteptam la o intalnire pentru a discuta cum anume te putem ajuta sa duci la bun sfarsit indeplinirea obiectivelor tale.

Mult succes,
Echipa infiintarefirmaurgent.ro

The post Cum iti deschizi o firma de catering in Bucuresti? appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Microintreprinderi in 2017 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/microintreprinderi/ Fri, 19 May 2017 09:01:46 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=571 Ce conditii de incadrare se impun a fi respectate de microintreprinderi in 2017? Sa aflam impreuna, mai jos: Conform articolului 47 din Codul Fiscal, microintreprinderea este orice persoana juridica romana care asigura indeplinirea urmatoarelor conditii la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior: 1. a realizat venituri, in afara celor dobandite din desfasurarea activitatilor […]

The post Microintreprinderi in 2017 appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Ce conditii de incadrare se impun a fi respectate de microintreprinderi in 2017?

Sa aflam impreuna, mai jos:

Conform articolului 47 din Codul Fiscal, microintreprinderea este orice persoana juridica romana care asigura indeplinirea urmatoarelor conditii la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior:

1. a realizat venituri, in afara celor dobandite din desfasurarea activitatilor prevazulte la art. 48 alin. (6);
2. a realizat venituri, in afara celor obtinute din servicii de consultanta si management, intr-o proportie mai mare de 80% din totalul veniturilor;
3. a realizat venituri de pana la 500.000 Euro. Pentru a determina echivalentul in Euro, este valabil cursul valutar existent la inchiderea excercitiului financiar in care au fost inregistrate veniturile;
4. Capitalul social al microintreprinderii este detinut doar de persoane (se exclude categoric statul si unitatile administrative-teritoriale);
5. Nu se afla in proces de dizolvare, lichidare si nu este inregistrata la registrul comertului sau la instantele judecatoresti;

Microintreprinderea nu mai trebuie sa respecte conditia numarului de maxim 9 salariati. In momentul de fata, numarul salariatilor influenteaza doar cota de impunere.

Cotele de impozitare pentru microintreprinderi sunt de 1% pentru cele cu unul sau mai multi angajati si 3% pentru microintreprinderile fara salariati.

Va intereseaza sa aflati mai multe informatii in acest sens. Aveti nevoie de servicii avocatiale sau de contabilitate, pentru afacerea dumneavoastra?
Echipa infiintarefirmaurgent.ro va sta la dispozitie!

The post Microintreprinderi in 2017 appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Din seria “Idei traznite de afaceri care fac bani” http://www.infiintarefirmaurgent.ro/din-seria-idei-traznite-de-afaceri-care-fac-bani/ Thu, 11 May 2017 15:48:53 +0000 http://www.infiintarefirmaurgent.ro/?p=565 Cum ar fi sa poti plati, oricand, pe cineva sa stea la coada pentru tine? Suna bizar, stim! Si nu ne-am fi gandit ca ar putea exista persoane mai mult decat fericite sa fie platite pentru “a-ti tine randul”. Poate ne-a trecut vreodata prin gand sa platim pe cineva sa stea la cozile interminabile pentru […]

The post Din seria “Idei traznite de afaceri care fac bani” appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>
Cum ar fi sa poti plati, oricand, pe cineva sa stea la coada pentru tine?

Suna bizar, stim! Si nu ne-am fi gandit ca ar putea exista persoane mai mult decat fericite sa fie platite pentru “a-ti tine randul”. Poate ne-a trecut vreodata prin gand sa platim pe cineva sa stea la cozile interminabile pentru noi, dar neavand pe cine, am ales sa pierdem ore pretioase din timpul nostru pentru a cumpara un bilet la un meci important de fotbal sau mai stim noi ce… .

Dar v-ati fi gandit vreodata ca cineva a fost suficient de inspirit sa-si deschida o afacere din “statul la coada”?

Este vorba despre Robert Samuel, un profesionist desavarsit in ale “statului la coada” in New York, bineinteles. Samuel incaseaza 25$ pentru prima ora petrecuta la coada pentru altcineva si 10$ pentru fiecare jumatate de ora care urmeaza. Intr-o saptamana poate ajunge cu usurinta la 1.000 $.

Povestea lui Samuel este demna de apreciat, intrucat cu ani in urma, in momentul in care si-a pierdut slujba in calitate de reprezentant vanzari la AT&T, a vazut oportunitatea de a castiga bani din lansarea Iphone 5. A postat un anunt pe Craiglist, oferindu-se sa stea la coada pentru 100$ in vederea achizitionarii telefonului.

Clientul lui Samuel a renuntat la achizitia telefonului, insa i-a platit acestuia orele petrecute la coada in numele sau. In acel moment, Samuel si-a vandut locul, iar in 19 ore de la “contractarea” primului client a reusit sa castige 325 $.

Asa a luat nastere afacerea lui Samuel, Sold Inc. (Same Ol Line Dudes) in Decembrie 2012. In momentul de fata, atunci cand apare un nou client, Samuel trimite un mass tuturor angajatilor lui pentru a verifica cine se ofera.

In mod surprinzator aflam ca oamenii care apeleaza la serviciile Sold Inc. sunt oameni modesti, oameni care nu pot parasi locul de munca pentru a-si achizitiona un bilet la un concert, sau care isi doresc atat de mult un Xbox, dar nu intr-atat cat sa fie dispusi sa astepte in frig 6-7 ore la coada.

Ni s-a parut interesant modul in care Sold Inc. se promoveaza – trimit poze clientilor de la cozile interminabile, pentru a le arata ce au reusit sa evite, apeland la serviciile lor. Pozele sunt postate si in social media. Totodata, au grija sa scrie numele firmei lor pe asfalt, in fata magazinelor, a cofetariilor, a intrarilor la metrou etc..

Saptamana aceasta am ales sa scriem despre povestea lui Samuel pentru ca ne-a inspirat! Pe data viitoare! Pana atunci, like us on Facebook!

Si nu uita, daca ideea este cea care nu-ti lipseste si te gandesti serios sa-ti deschizi o afacere noi te putem ajuta sa depasesti multe obstacole (viziteaza sectiunea Servicii).

Sfarsit de saptamana usor,
Echipa infiintarefirmaurgent.ro

The post Din seria “Idei traznite de afaceri care fac bani” appeared first on Infiintare Firma Urgent.

]]>