5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor, Radu Savopol si Lucian Bădilă, de a oferi o băutură pe baza de cafea de calitate, la prețul corect și, totodată, de a dezvolta zona de consum stradal din România, prin implementarea unui concept aproape exclusiv de produse “to go”.

5 To Go este o companie ce pune accentul atât pe raportul calitate-preț, cât și pe oameni și angajați.

Un alt element de noutate pe piața de HoReCa din România este implementarea conceptului “fixed price”. Orice produs, fie el băutură pe bază de cafea, fresh, răcoritoare sau produse de patiserie, are prețul unic de 5 lei.

Designul locațiilor este inovativ. Întregul concept și design-ul fiecărei cafenele 5 To Go este realizat chiar de către co-fondatorul brand-ului, Radu Savopol, care este și designer de interior. Întreaga ambianță a cafenelelor este construită în jurul ideii de spațiu prietenos, urban, cu ușoare influențe scandinave, cu personalitate, dar evitând accentele prea puternice, pentru a crea o stare de bine atât clientului aflat încă în etapa gimnaziala sau la facultate, cât și adulților ce lucrează în corporații sau bunicilor aflați la plimbare cu nepoții pe străzile din București sau alte orașe mari ale țării.

În prezent, 5 To Go este cel mai mare lanț de cafenele din România, fiind prezent în București, dar și în alte orașe precum Iași, Constanța, Cluj, Ploiești, Pitești, Craiova și este totodată cea mai accesată franciză de pe teritoriul țării.

Prima cafenea a fost deschisă la începutul anului 2015 și s-a impus rapid pe piață, astăzi numărându-se peste 40 de locații active. 5 To Go este un “coffee to go” cu un concept unic în domeniul HoReCa, unde orice produs costă 5 lei și unde accentul este pus pe calitatea produselor, dar și pe design-ul prietenos al cafenelelor, îndemnând un număr cât mai mare de persoane să devină clienți fideli.

În cei doi ani de când a fost creat brandul, cifra de afaceri a crescut într-un ritm impresionant. Aceste rezultate sunt influențate și de francizarea cafenelelor către tineri, absolvenți de studii superioare, deoarece este punctată susținerea celor care vor să aleagă drumul antreprenoriatului.

Sistemul de franciză satisface cerințele până în cele mai mici detalii, având un department intern care se ocupă de dezvoltarea sistemului. Investiția globală este cuprinsă între 15.000-20.000 de euro, incluzând și taxa de franciză.

Planul pentru anul 2017 constă în atingerea numărului de 70 de locații, atât în București cât și în alte orașe din România, dar și în alte regiuni din Europa.

Anul lansării – 2015
Țara de origine – România
Locații vizate – toate orașele din țară cu peste 50.000 de locuitori
Taxa de franciză – 4.500 Euro + TVA
Redevențe – 4% din cifra de afaceri + TVA
Marketing – 1,5% din cifra de afaceri + TVA
Investiție Globală – între 15.000 și 20.000 Euro (Taxa de fraciză inclusă)
Suprafața medie – 10-50 m2
Tip de contract – Franciză
Durată contract – 5 ani
Puteți afla mai multe detalii direct de la unul dintre fondatorii acestui business de success, accesând link-ul urmator: https://www.youtube.com/watch?v=1w7tag0V56M

Sursa articol: http://franchising.info.ro